Si të rregulloni Shërbimin Spooler të Printimit nuk po funksionon në Windows 10

Albania

[ad_1]

Nëse merrni një gabim “Print spooler service is not running” në kompjuterin tuaj, nuk do të jeni në gjendje të instaloni printerin. Më poshtë do të gjeni hapat për të rregulluar që Print Spooler Service nuk po funksionon në Windows 10.

Fiksoni Shërbimin Spooler të Printimit nuk po funksionon gabim në Windows 10

Shërbimi i Spooler Print nuk po funksionon

Gabimi “Print Spooler Service nuk po funksionon” në Windows 10 ndodh kur po përpiqeni të instaloni një printer në kompjuterin tuaj.

Raporti i gabimit thotë “Operacioni nuk mund të përfundonte. Shërbimi i spooler -it të printimit nuk po funksionon ”. Në shumicën e rasteve, ky gabim mund të rregullohet duke rifilluar shërbimin spooler të printimit.

Nëse kjo nuk e rregullon problemin, gabimi i Print Spooler Service në kompjuterin tuaj mund të jetë i lidhur me drejtuesit ose programet e printerit të dëmtuar.

1. Rinisni Print Spooler Service

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të rifilluar shërbimin Print Spooler në kompjuterin tuaj.

1 Klikoni me të djathtën mbi Fillo butonin dhe klikoni në Run.

Hapni komandën Run

2 Në dritaren e komandës Run, shkruani shërbimet.msc dhe klikoni mbi Ne rregullMe

Hapni Shërbimet e Windows duke përdorur Komandën Run

3 Në ekranin e Shërbimeve, lëvizni poshtë dhe klikoni dy herë mbi Printer Spooler shërbim.

Printo Spooler Service në ekranin e Shërbimeve të Windows

4 Në ekranin tjetër, ndryshoni llojin e fillimit në Automatike dhe klikoni mbi Start (nëse statusi i shërbimit lexon: Stopped).

Vendosni Print Spooler Service të fillojë automatikisht

5 Klikoni mbi Aplikoni dhe Ne rregull për ta ruajtur këtë ndryshim në shërbimin Print Spooler në kompjuterin tuaj.

Tani, rinisni kompjuterin tuaj dhe shikoni nëse jeni në gjendje të instaloni printerin në kompjuterin tuaj.

2. Përditësoni Drejtuesin e Printerit

Nëse problemi nuk largohet dhe Shërbimi Print Spooler vazhdon të ndalet, problemi mund të lidhet me drejtuesit e printerit të vjetëruar ose të korruptuar.

1 Klikoni me të djathtën mbi Butoni Start dhe klikoni mbi Menaxheri i pajisjesMe

Hapni Menaxherin e Pajisjes

2 Në ekranin e Menaxherit të Pajisjeve, klikoni me të djathtën mbi tuajin Printer dhe klikoni mbi Përditëso ShoferinMe

Përditësoni drejtuesin e printerit

3 Në ekranin tjetër, klikoni mbi Kërko automatikisht për opsionin e përditësuar të softuerit të shoferit.

Kërkoni automatikisht për drejtuesin e përditësuar të pajisjes

4 Lejo që Windows të kërkojë drejtuesin e përditësuar të printerit dhe ta instalojë në kompjuterin tënd.

3. Përdorni Zgjidhësin e problemeve

Rregullimi tjetër do të ishte të lejoni zgjidhësin e problemeve të integruar në Windows 10 të gjejë dhe të rregullojë problemet e printimit në kompjuterin tuaj.

1 Hapur Cilësimet > klikoni mbi Përditësim dhe SiguriMe

Skeda e përditësimit dhe sigurisë në ekranin e cilësimeve të Windows

2 Në ekranin tjetër, klikoni mbi Zgjidhjen e problemeve në panelin e majtë. Në panelin e djathtë, klikoni mbi Gjeni dhe rregulloni problemet me printiminMe

Zgjidhja e problemeve të opsionit të printerit në Windows 10

3 Tjetra, klikoni mbi Drejtoni zgjidhësin e problemeve buton.

Drejtoni Zgjidhësin e problemeve të Printerit

4 Ndiqni udhëzimet e ardhshme në ekran ndërsa Zgjidhja e problemeve përpiqet të gjejë dhe të rregullojë problemet e printimit në kompjuterin tuaj.

Të lidhura

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/print-spooler-service-is-not-running-windows-10-45457/