Si të rregulloni Gabimin e Lidhjes së Tunelit të Gabuar në Chrome

Albania

[ad_1]

ERR_TUNNEL_CONNECTION Dështoi Gabimi në shfletuesin Chrome zakonisht ndodh në kompjuterët që përdorin VPN ose Proxy Severs për t’u lidhur me internetin. Më poshtë do të gjeni hapat për të rregulluar Err Tunnel Connection Failed Error në Chrome në kompjuterin Windows.

Rregulloni Gabimin e Lidhjes së Tunelit të Gabuar në Chrome

Gabim në lidhjen e tunelit Gabim në Chrome

Serverët VPN ose Proxy përpiqen të mbrojnë ose fshehin identitetin tuaj duke hequr të dhënat e kokës nga kërkesat e përdoruesve për të hyrë në faqet e internetit. Në shumicën e rasteve, kjo nuk shkakton ndonjë problem dhe ju jeni në gjendje të lidheni me faqet e internetit pa asnjë problem.

Sidoqoftë, ndonjëherë mund të ketë një mospërputhje midis të dhënave të pritura dhe të ofruara, duke rezultuar në Gabim të Lidhjes së Tunelit Err në Chrome browser.

Me fjalë të thjeshta, ERR_TUNNEL_CONNECTION_FAILED Gabimi në Chrome mund të përshkruhet si një paaftësi e rastit e shfletuesit Chrome për të zgjidhur lidhjet VPN ose Proxy në një kompjuter Windows.

Si të rregulloni gabimin e dështuar të lidhjes së tunelit

Mënyra më e lehtë për të rregulluar Err Tunnel Connection Gabimi i dështuar në Chrome do të ishte të çaktivizoni serverin Proxy në kompjuterin tuaj dhe të ngarkoni përsëri faqen në të cilën po përpiqeni të përdorni.

Sidoqoftë, nëse doni të vazhdoni të përdorni serverin VPN ose Proxy për t’u lidhur me internetin, mund të provoni metodat 2 ~ 5 siç janë renditur më poshtë për të rregulluar Err_Tunnel_Connection_Failed Error në Chrome.

1. Çaktivizo Proxy Server

Siç u përmend më lart, kjo zgjidhje është e përshtatshme në rast se dëshironi të lidheni drejtpërdrejt me internetin dhe nuk doni të përdorni lidhje VPN ose Proxy.

Klikoni në Chrome me 3 pika ikona e menysë të vendosura në këndin e sipërm të djathtë të ekranit tuaj dhe klikoni mbi të Cilësimet në menunë zbritëse.

Ikona e menysë së Chrome dhe opsioni i cilësimeve

Në ekranin e Cilësimeve, lëvizni poshtë në fund të faqes dhe klikoni mbi Të avancuaraMe

Hapni Cilësimet e Avancuara në Shfletuesin Chrome

Shkoni poshtë në seksionin “Sistemi” dhe klikoni mbi Hapni cilësimet e përfaqësuesitMe

Hapni opsionin e cilësimeve të përfaqësuesit në shfletuesin Chrome

Në ekranin e Internet Properties, klikoni mbi Cilësimet e LAN -it butoni, i vendosur nën skedën Lidhjet.

Opsioni i cilësimeve të LAN -it në kompjuterin Windows

Në ekranin e Cilësimeve LAN, hiqni zgjedhjen e opsionit për Përdorni Proxy Server për LAN dhe gjithashtu kontrolloni opsionin për të Zbuloni automatikisht cilësimet dhe kliko mbi Ne rregullMe

Çaktivizoni lidhjet e serverit me prokurë në kompjuterin Windows

Rinisni kompjuterin tuaj dhe duhet të jeni në gjendje të hyni në faqen në internet, pa hasur në Err Tunnel Connection Gabim i Dështuar në shfletuesin Chrome.

2. Kontrolloni Proxy IP Adresa, Fjalëkalimi dhe Porti

Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni lidhjet Proxy, hapi i parë do të ishte të siguroheni që po përdorni Adresën IP, Fjalëkalimin dhe Portin e duhur për lidhjen e internetit Proxy në kompjuterin tuaj.

Gjithashtu, sigurohuni që jeni duke përdorur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e duhur.

Adresa IP: Për të kontrolluar Adresën IP, provoni të hyni në një faqe në internet duke përdorur serverin Proxy. Nëse jeni në gjendje të hyni në faqen tjetër të internetit, Adresa IP është e drejtë.

Porti: Shumica e përfaqësuesve përdorin Portin 80, por disa ofrues të përfaqësuesit mund të përdorin Porte të tjera.

Fjalekalimi i perdoruesit: Këto duhet të jenë të njohura për ju.

3. Çaktivizo zbulimin automatik të cilësimeve

Kur shfletuesi është vendosur të zbulojë automatikisht cilësimet e përfaqësuesit, ai shkon sipas cilësimeve të përcaktuara në sistemin operativ.

Në rastin e kompjuterit Windows, cilësimet e përfaqësuesit ka të ngjarë të jenë më të optimizuara për shfletuesin Internet Explorer ose Edge dhe jo për shfletuesin Chrome të Google.

Duke çaktivizuar opsionin për zbulimin automatik të cilësimeve, do të lejoni që shfletuesi Chrome të përdorë cilësimet e veta ose të përdorë cilësimet siç përcaktohen nga pronari i përfaqësuesit.

Klikoni në Chrome me 3 pika ikona e menysë >> CilësimetMe

Ikona e menysë së Chrome dhe opsioni i cilësimeve

Në ekranin e Cilësimeve, lëvizni poshtë deri në fund dhe klikoni mbi Të avancuaraMe

Hapni Cilësimet e Avancuara në Shfletuesin Chrome

Shkoni më poshtë dhe klikoni mbi Hapni cilësimet e përfaqësuesit opsion i vendosur nën seksionin “Sistemi”.

Hapni opsionin e cilësimeve të përfaqësuesit në shfletuesin Chrome

Në ekranin tjetër, klikoni në Lidhjet tab (në rast se nuk jeni tashmë atje) dhe klikoni mbi të Cilësimet e LAN -it buton.

Opsioni i cilësimeve të LAN në Windows 10

Në ekranin e Cilësimeve LAN, hiqni zgjedhjen e opsionit për Zbuloni automatikisht cilësimet dhe kliko mbi Ne rregullMe

Çaktivizo opsionin e zbulimit automatik të cilësimeve në Windows 10

Rinisni kompjuterin tuaj dhe shikoni nëse akoma po merrni Err Tunnel Connection Failed Error në shfletuesin Chrome.

4. Rivendosni TCP/IP dhe Flush DNS

Klikoni me të djathtën mbi Butoni Start >> Linja e komandës (administratori)

Hapni administratorin e shpejtë të komandës në Windows 10

Në dritaren Command Prompt, shtypni komandat e mëposhtme një nga një (Në të njëjtin rend) dhe shtypni tastin e hyrjes pas çdo komande.

  1. netsh winsock reset
  2. netsh int ip reset
  3. ipconfig /lëshim
  4. ipconfig /rinovo
  5. ipconfig /flushdns
  6. ipconfig /registerdns

Tani, Rifillo, fillo përsëri kompjuterin tuaj që ndryshimet të hyjnë në fuqi dhe kontrolloni për të parë nëse akoma po merrni Err Tunnel Connection Failed Error në shfletuesin Chrome.

5. Kontaktoni Proxy Provider për Mbështetje

Nëse ende nuk jeni në gjendje ta rregulloni problemin, vizitoni faqen e internetit të ofruesit tuaj të Shërbimit Proxy dhe paraqisni një kërkesë për ndihmë. Në rast se keni një ofrues të mirë të shërbimit, mund të prisni që ata të kenë staf mbështetës të trajnuar për t’ju ndihmuar të rregulloni këtë gabim.

Të lidhura

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/err-tunnel-connection-failed-error-in-chrome-39692/