Si të pasqyroni ekranin Android në TV duke përdorur Chromecast

Albania

[ad_1]

Ndërsa ka shumë mënyra për të pasqyruar ekranin Android në TV, mënyra më e lehtë është të lidhni pajisjen Chromecast të Google në televizorin tuaj dhe të përdorni funksionin Cast siç është i disponueshëm në shumë pajisje Android.

Pasqyro ekranin Android në TV

Pasqyro ekranin Android në TV

Kur pasqyroni ekranin Android në TV, do të shikoni një imazh të pasqyruar të ekranit të telefonit ose tabletit tuaj Android në ekranin e madh të Televizionit tuaj Home.

Pasi ekrani Android të pasqyrohet në TV, çdo media (YouTube, Movie, etj.) Që luani në ekranin e Telefonit ose Tabletit tuaj Android do të shfaqet në Ekranin e TV.

Siç u përmend më lart, mënyra më e lehtë për të luajtur media nga Android Phone ose Tablet në TV është duke përdorur Chromecast, i cili duhet të lidhet me televizorin dhe të konfigurohet duke përdorur Google Home App.

Për udhëzime për lidhjen e pajisjes Chromecast në TV dhe konfigurimin e Chromecast, mund t’i referoheni këtij udhëzuesi: Si të konfiguroni Chromecast në Android Phone.

1. Pasqyroni ekranin Android në TV duke përdorur funksionin Cast

Mënyra më e lehtë për të pasqyruar ekranin Android në TV është të përdorni veçorinë e integruar “Cast” siç është e disponueshme në shumicën e pajisjeve Android.

1 Hapur Cilësimet në telefonin ose tabletin tuaj Android dhe trokitni lehtë mbi ShfaqMe

Opsioni i shfaqjes në Cilësimet e Android

2 Në ekranin e ekranit, trokitni lehtë mbi Kasti opsion.

Opsioni Cast në ekranin e cilësimeve të Android

3 Në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi tuajin Chromecast pajisje dhe kjo do të pasqyrojë ekranin e telefonit tuaj Android në TV.

Zgjidhni pajisjen Chromecast për të transmetuar media

4 Tani, hapur Shfletuesi Chrome në telefonin tuaj Android dhe vizitoni YouTube, Netflix ose ndonjë faqe në internet.

Do të shihni që ekrani i telefonit tuaj Android të pasqyrohet në ekranin e televizorit tuaj.

Shënim: Nëse opsioni Cast nuk është i disponueshëm në Samsung Galaxy dhe pajisje të tjera Android, mund të përdorni metodën e dytë siç jepet më poshtë.

2. Pasqyroni TV me ekran Android duke përdorur aplikacionin Google Home

Nëse telefoni ose tableti juaj Android nuk e mbështet funksionin Cast, mund të përdorni aplikacionin Google Home për të pasqyruar ekranin Android në TV.

1 Hapur Dyqani i Google Play në telefonin tuaj Android> shkarkoni dhe instaloni aplikacionin Google Home në pajisjen tuaj Android.

2 Hapur Aplikacioni Google Home në telefonin tuaj Android dhe trokitni lehtë mbi tuajin Pajisja ChromecastMe

Zgjidhni pajisjen Chromecast në aplikacionin Google Home

Shënim: Nëse keni pajisje të shumta, lëvizni poshtë për të gjetur pajisjen tuaj Chromecast.

3 Në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi Transmeto ekranin tim opsion.

Transmeto opsionin e ekranit tim në Aplikacionin Google Home

4 Në dritaren që shfaqet, trokitni lehtë mbi Transmeto ekranin opsion.

Dritar pop-up i konfirmimit të ekranit të transmetimit

Tani, kur hapeni Shfletuesi Chrome në telefonin tuaj Android dhe vizitoni çdo faqe në internet ose luani ndonjë video. Menjëherë do të shihni që ekrani po pasqyrohet në ekranin e madh të televizorit tuaj.

Në çdo kohë, mund të ndalosh transmetimin duke shkuar te Aplikacioni Home dhe duke prekur Stop Mirroring opsion.

Ndaloni pasqyrimin e ekranit Android në TV

Karakteristika Screen Mirroring duke përdorur Chromecast është e disponueshme në shumicën e pajisjeve Android që përdorin Android 4.4.2 ose më vonë.

3. Pasqyroni ekranin Android pa hapur aplikacionin Home

Nëse jeni të interesuar, është e mundur të pasqyroni ekranin Android në TV pa hapur Aplikacionin Home. Ju mund ta bëni këtë duke shtuar Ikona e hedhjes në shiritin e statusit të telefonit tuaj Android.

1 Zvarriteni tuajin gisht poshtë ekranit të telefonit tuaj Android për të hapur Shiritin e Statusit.

2 Tjetra, trokitni lehtë mbi Ndrysho opsion, i vendosur në këndin e sipërm të djathtë.

Ndrysho shiritin e statusit në telefonin Android

Shënim: Nëse nuk e shihni opsionin Edit, shkoni te Cilësimet >> Njoftimet dhe shiriti i statusit > Aktivizo Pozicionet.

3 Në ekranin tjetër, tërhiqeni Kasti ose Ekran pasqyre në shiritin e statusit.

Tërhiqni ikonën e pasqyrimit të ekranit në shiritin e gjendjes në telefonin Android

Pas kësaj, mund të filloni të pasqyroni ekranin e telefonit tuaj Android në TV duke shkuar në shiritin e statusit dhe duke klikuar në ikonën Screen Mirroring.

Chromecast nuk pasqyron ekranin Android në TV

Ndiqni hapat e mëposhtëm, nëse përballeni me problemin dhe nuk jeni në gjendje të pasqyroni ekranin Android në TV.

1 Hapur Cilësimet > trokitni lehtë mbi Aplikimet (ose Aplikacionet).

Skeda e Aplikimeve në Cilësimet në telefonin Android

2Në pajisjet Samsung, mund t’ju duhet të prekni Menaxheri i AplikimitMe

Opsioni i Menaxherit të Aplikimit në telefonin Android

3 Në ekranin e Menaxherit të Aplikimeve, lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Shërbimet e Google PlayMe

Skeda e Shërbimeve të Google Play në telefonin Android

4 Në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi Lejet Menaxher (ose Lejet).

Opsioni i Menaxherit të Lejeve në Telefonin Android

5 Në ekranin e Lejeve të Aplikacioneve, aktivizoni opsionin për Mikrofon duke lëvizur Toggle në ON Pozicioni.

Lejo që Google Play të ketë qasje te Mikrofoni në ekranin e Lejeve të Aplikacioneve

Pas kësaj, opsioni Screen Mirroring duhet të jetë i disponueshëm dhe të funksionojë në telefonin tuaj Android.

Të lidhura

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/mirror-android-screen-tv-22578/