Si të ndaloni që ekrani juaj i iPhone të fiket automatikisht

Albania

[ad_1]

Ju lehtë mund ta ndaloni ekranin tuaj iPhone ose iPad të fiket automatikisht ose të rrisni kohën e fikjes automatike, në rast se ju shqetëson se sa shpejt iPhone juaj hyn në modalitetin e gjumit ndërsa jeni akoma në mes të përdorimit të tij.

Ndaloni që ekrani i iPhone të fiket automatikisht

Karakteristika e kyçjes automatike të ekranit të iPhone

Si parazgjedhje, iPhone ose iPad juaj është vendosur të fiket ose të kalojë në modalitetin e gjumit pas një periudhe të caktuar pasiviteti.

Ky cilësim është krijuar për të ruajtur jetën e baterisë dhe gjithashtu zvogëlon shanset për qasje të paautorizuar në pajisjen tuaj, në rast se e lini atë pa mbikëqyrje.

Siç duhet ta keni vënë re, iPhone është mjaft i zgjuar për të çaktivizuar automatikisht modalitetin e gjumit, sa herë që jeni duke kryer aktivitete si shikimi i një filmi ose një video muzikore.

Sidoqoftë, për shumicën e aktiviteteve të tjera cilësimi i parazgjedhur i kyçjes automatike në iPhone është një minutë, gjë që është arsyeja që iPhone juaj të fiket automatikisht.

Kjo sjellje e paracaktuar mund të jetë mjaft e bezdisshme dhe shumë përdorues po kërkojnë një mënyrë për të ndaluar ekranin e iPhone të fiket automatikisht.

1. Ndaloni që ekrani i iPhone të fiket automatikisht

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të ndaluar fikjen automatike të ekranit të iPhone, në mënyrë që të mund të vazhdoni të përdorni pajisjen tuaj pa asnjë ndërprerje.

1 Hapur Cilësimet në iPhone tuaj.

2 Në ekranin e Cilësimeve, lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Ekran & NdriçimMe

Opsioni i Cilësimeve të Ekranit dhe Ndriçimit në iPhone

3 Në ekranin Display & Brightness, trokitni lehtë mbi Mbyllje automatikeMe

Opsioni i cilësimeve të kyçjes automatike në iPhone

4 Në ekranin tjetër, zgjidhni Asnjëherë opsion.

Opsionet e kyçjes automatike të iPhone

Kjo do të parandalojë që ekrani i iPhone të fiket automatikisht.

Shënim: Mbajtja e cilësimit të Auto-Lock në ‘Never’ mund ta bëjë iPhone tuaj të prirur ndaj mundësisë së përdorimit të paautorizuar, në rast se ju ndodh që ta lini telefonin tuaj pa mbikëqyrje.

2. Rritni Periudhën e Bllokimit Auto të iPhone

Në vend që të fikni plotësisht funksionin Auto-Lock, mund të provoni të rrisni kohëzgjatjen para së cilës ekrani i iPhone fiket automatikisht.

1 Shko tek Cilësimet >> Ekran & Ndriçim >> Mbyllje automatike > Në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi 2 minuta.

Pas kësaj do të gjeni që iPhone juaj të hyjë në modalitetin e gjumit pas 2 minutash pasiviteti.

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, mund ta rrisni periudhën e Auto-Lock në 3, 4 ose 5 minuta.

Të lidhura

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/stop-iphone-screen-turning-off-automatically-9991/