Si të instaloni skedarët APK në telefonin dhe tabletin Android

Albania

[ad_1]

Nëse kërkohet, është e mundur të instaloni skedarin APK nga Dyqani i Google Play dhe gjithashtu nga Burimet e Palëve të Treta në telefonin ose tabletin tuaj Android.

Instaloni skedarët APK në telefonin dhe tabletin Android

Instaloni skedarët APK në telefonin ose tabletin Android

Shumica e Telefonave Android lejohen të shkarkojnë Aplikacione nga Dyqani Google Play dhe instalimi i Aplikacioneve dhe skedarëve APK nga burime të tjera është i bllokuar.

Ky cilësim paraprak paraprak në Telefonat dhe Tabletat Android është krijuar për të parandaluar përdoruesit nga instalimi aksidental i Aplikacioneve të panjohura, të cilat mund të rezultojnë të dëmshme.

Sidoqoftë, nëse një Aplikacion ose Skedar APK nuk është i disponueshëm në Dyqanin Google Play, mund ta instaloni nga një burim tjetër me reputacion duke mundësuar opsionin për të Instaluar Aplikacione nga Burime të Panjohura në pajisjen tuaj.

1. Aktivizoni instalimin e aplikacioneve nga burime të tjera

Në Samsung Android Phones, mund të aktivizoni opsionin për të lejuar instalimin e aplikacioneve nga burime të tjera duke shkuar te Cilësimet >> Biometrike dhe siguri >>Instaloni aplikacione të panjohuraMe

Instaloni opsionin e aplikacioneve të panjohura në telefonin Android Samsung

Prekni Chrome > zhvendos kutinë tjetër pranë Lejo instalimin e aplikacioneve nga burime të panjohura te ON pozicioni.

Lejo që Chrome të instalojë aplikacione të panjohura në telefonin Android Samsung

Pas kësaj, do të keni mundësi të Instaloni Aplikacione dhe Skedarë APK nga burime të tjera në Pajisjen tuaj Android.

2. Shkarkoni dhe instaloni skedarët APK në telefonin Android

Hapur Shfletuesi Chrome në telefonin tuaj Android dhe vizitoni faqe interneti ku skedari APK që dëshironi të shkarkoni është i disponueshëm.

Prekni mbi Shkarko butoni për të shkarkuar skedarin APK në telefonin tuaj Android. Pasi, skedari APK është shkarkuar, trokitni lehtë mbi skedarin APK.

Në dritaren që shfaqet, trokitni lehtë mbi Lejo, po ose Instaloni opsion për të instaluar skedarin APK në pajisjen tuaj Android.

Pas instalimit të skedarit APK, sigurohuni që të çaktivizoni opsionin për të lejuar instalimin e aplikacioneve nga burime të panjohura në pajisjen tuaj.

Ju mund ta bëni këtë duke lundruar te Cilësimet >> Biometrike dhe siguri >>Instaloni aplikacione të panjohura >> ChromeMe Në ekranin tjetër, lëvizni çelësin pranë Lejo instalimin e aplikacioneve nga burime të panjohura te FIKUR pozicioni.

Një Fjalë Kujdes

Ndërsa mund të shkarkoni skedarë APK nga shumë burime, është mirë t’i instaloni ato nga Google Play dhe faqet e internetit që janë të njohura për ju dhe janë të besueshme.

Instalimi i skedarëve APK nga burime më pak të njohura mund të rrezikojë sigurinë e telefonit tuaj dhe t’ju ekspozojë ndaj rreziqeve të panjohura.

Sigurohuni që të lexoni komentet dhe komentet e përdoruesve para se të shkarkoni ose instaloni ndonjë skedar APK.

Të lidhura

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/install-apk-files-android-3323/