Si të gjeni adresën IP të ruterit në Windows 10

Albania

[ad_1]

Routeri i cili krijon Rrjetin tuaj WiFi në Shtëpi identifikohet nga IP adresa e tij unike. Më poshtë do të gjeni hapat për të gjetur adresën IP të ruterit në Windows 10.

Gjeni adresën IP të ruterit në Windows 10

Gjeni adresën IP të ruterit në kompjuterin Windows

Në një Rrjet tipik Home, Ofruesi i Shërbimit të Internetit sjell internetin në Modem, i cili e kalon atë te Routeri për shpërndarje në kompjuterë, celularë, Chromecast dhe pajisje të tjera të lidhura.

Siç u përmend më lart, Routeri ka adresën e tij unike IP dhe ju duhet ta dini këtë adresë IP në mënyrë që të identifikoheni në router.

Në përgjithësi, njerëzit duan të Identifikohen në Router për të përditësuar Softuerin Router, Ndryshoni Cilësimet e Sigurisë, Konfiguroni Kontrollet Prindërore dhe Konfiguroni Filtrimin e Adresës IP.

1. Gjeni Adresën IP të Routerit të Paracaktuar

Prodhuesit e ruterave si D-link dhe LinkSys përdorin 192.168.0.1 dhe 192.168.1.1 si Adresa IP e Paracaktuar e Ruterit dhe e bëjnë këtë informacion të disponueshëm në faqet e tyre të internetit.

Adresa IP e Routerit të Paracaktuar duhet të jetë gjithashtu e disponueshme në Manualin e Udhëzimeve që erdhi me Routerin tuaj.

Ju gjithashtu duhet të gjeni Adresën e Paracaktuar të Router -it të shtypur në një afishe/etiketë të bashkangjitur në fund të Router -it.

Nëse Adresa IP e Routerit të Paracaktuar është ndryshuar nga ISP -ja juaj (Ofruesi i Shërbimit të Internetit), do t’ju ​​duhet ta gjeni në kompjuterin tuaj duke përdorur metodën tjetër siç jepet më poshtë.

2. Gjeni Adresën IP të Router -it në Windows 10

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter portativ Windows ose një kompjuter desktop, mund të ndiqni hapat e mëposhtëm për të gjetur adresën IP të ruterit në Windows 10.

1 Shko tek Cilësimet >> Rrjeti dhe Interneti > klikoni mbi Statusi në panelin e majtë. Në panelin e djathtë, lëvizni poshtë dhe klikoni mbi Shikoni Vetitë e Rrjetit tuaj lidhje.

Shikoni opsionin e Karakteristikave të Rrjetit në Windows 10

2 Në ekranin tjetër, lëvizni poshtë te detajet e rrjetit tuaj aktiv (Ethernet ose Wireless) dhe do të shihni Adresa IP e Ruterit tuaj të listuar pranë “Default gateway:”.

Ekrani i Vetive të Rrjetit

Pasi të njihni Adresën IP të Router -it, do të jeni në gjendje të Hyni në Routerin tuaj duke shtypur adresën IP të Router -it në Chrome ose ndonjë shfletues tjetër në internet.

3. Gjeni Adresën IP të Router -it në Mac

Nëse jeni duke përdorur një MacBook, Mac Mini ose iMac, mund të ndiqni hapat për të gjetur Adresën IP të Router -it siç jepet në këtë udhëzues: Si të gjeni Adresën IP të Router -it në Mac.

Të lidhura

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/router-ip-address-windows-10-3728/