Si të ekzekutoni Task Manager si administrator në Windows 10

Albania

[ad_1]

A po kërkoni një mënyrë të thjeshtë për të ekzekutuar Task Manager si administrator në Windows 10 ndërsa jeni akoma i regjistruar në një llogari tjetër përdoruesi pa privilegje administratori?

Ky skenar shpesh shfaqet në kompjuterët tanë në shtëpi ndërsa dikush në një llogari përdoruesi pa privilegje administratori bllokohet ose nuk është në gjendje të shkarkojë diçka për shkak të mungesës së lejeve të administratorit.

Drejtoni Task Manager si administrator

Pse mund të keni llogari të ndara të përdoruesit

Para se të kaloni në hapat aktualë për të ekzekutuar Windows Task Manager si administrator nga një llogari tjetër, le të hedhim një vështrim të shkurtër pse kërkohen llogari të ndryshme të përdoruesve në kompjuterë

1 Practiceshtë një praktikë e mirë të krijoni një llogari të ndryshme përdoruesi pa privilegje administruese për fëmijët tuaj në kompjuterin tuaj Windows. Kjo i pengon ata të shkarkojnë programe potencialisht të dëmshme në kompjuter dhe të kryejnë çdo veprim që mund të dëmtojë kompjuterin

2 Kompjuterët në një vend pune në përgjithësi menaxhohen nga një përdorues me privilegje administratori ndërsa të gjithë përdoruesit e tjerë lejohen të regjistrohen me llogari kufizuese dhe pa privilegje administrative

3 Ashtë një masë e mirë sigurie të kesh një llogari përdoruesi të përditshme që është e ndarë nga llogaria e administratorit, në mënyrë që të kesh diçka për të rënë, në rast se diçka shkon keq me të parën.

Drejtoni Windows Task Manager si administrator nga një llogari tjetër

Shumica prej nesh mund të mbajnë mend që u detyruam të dilnim nga llogaria jonë e përditshme e përdoruesit dhe të identifikoheshim në llogarinë e administratorit për të ekzekutuar detyra të caktuara që nuk mund të ekzekutoheshin gjatë regjistrimit në një llogari të rregullt të përdoruesit pa privilegje administratori.

Kjo mund të bëhet e papërshtatshme dhe nganjëherë mund të hasni në një situatë kur dalja nga një llogari e zakonshme e përdoruesit bëhet e vështirë dhe ju dëshironi nëse do të ishte disi e lehtë të Drejtoni Windows Task Manager si Administrator pa dalë nga llogaria juaj e zakonshme e përdoruesit.

Epo ka një mënyrë më të lehtë për ta bërë këtë (në fakt në dy mënyra), thjesht ndiqni hapat e mëposhtëm për të ekzekutuar Windows Task Manager si administrator nga çdo llogari tjetër pa të drejta administratori.

1 Goditi Windows + R Çelësat për të shfaqur kutinë e dialogut të komandës Run. Një mënyrë tjetër për ta bërë këtë është të klikoni me të djathtën në butonin Start të Windows 10 dhe të klikoni mbi të Vraponi (Shihni imazhin më poshtë)

Komanda e ekzekutimit të Windows 10

2 Lloji runas /përdorues: Admin taskmgr në kutinë e komandës dhe kliko Ne rregull

Drejtoni Kutinë e Dialogut të Komandës në Windows 10

Shënim: Në këtë shembull ‘Admin’ është emri i përdoruesit me privilegje administrative. Në rastin tuaj, emri i administratorit mund të jetë diçka tjetër. Me shumë mundësi mund të jetë emri ose mbiemri juaj, pasi është mjaft e zakonshme të krijoni llogari përdoruesi me privilegje administratori duke përdorur emra.

Për shembull, mund të shtypni komandën runas /përdorues: Curtis taskmgr, në rast se keni krijuar një llogari përdoruesi me emrin tuaj të parë Curtis dhe i keni dhënë privilegje administratori.

Për të përdorur këtë komandë, duhet të dini emrin e përdoruesit që ka të drejta administratori dhe gjithashtu duhet të dini fjalëkalimin e administratorit.

3 Pasi të klikoni Ne rregull, do të shihni një dritare që shfaqet duke ju kërkuar të futni fjalëkalimin për llogarinë e administratorit.

Një mënyrë tjetër për të drejtuar Windows Task Manager si administrator

Këtu është një mënyrë tjetër për të ekzekutuar Windows Task Manager si administrator, në rast se metoda e parë nuk ju përshtatet ose thjesht të dini një mënyrë tjetër për ta bërë këtë.

1 Shkruani taskmgr në kutinë e kërkimit Start Windows 10. Kjo do të sjellë aplikacionin desktop të Task Manager

2 Klikoni me të djathtën mbi Aplikacioni i Task Manger Desktop ikonë dhe zgjidhni Drejtoni si administrator nga kutia e dialogut që shfaqet.

Task Manager + Drejtohuni si administrator

3 Në ekranin tjetër do t’ju kërkohet të futni fjalëkalimin për llogarinë e administratorit.

Siç mund ta shihni, kjo metodë ju lejon të Drejtoni vetëm si Administrator, ndërsa metoda e parë ju lejon të ekzekutoni komandën Task Manager si çdo përdorues tjetër duke zëvendësuar ‘Administratori’emri me emrin e çdo përdoruesi tjetër.

Të lidhura

  1. Si të krijoni një disk të rimëkëmbjes së Windows 10
  2. Si të filloni Windows 10 në modalitetin e sigurt

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/run-task-manager-admin-windows-10-7495/