Si të detyroheni të dilni nga aplikacionet që nuk reagojnë në iPhone dhe iPad

Albania

[ad_1]

Mund të jetë mjaft e bezdisshme dhe ndonjëherë edhe e frikshme kur hapni një aplikacion dhe papritmas ngrin. Kur kjo të ndodhë, ju duhet të jeni në gjendje ta zgjidhni problemin në shumicën e rasteve duke e lënë me forcë Aplikacionin që nuk përgjigjet, duke e ndaluar plotësisht atë që të mos funksionojë në pajisjen tuaj.

Largoni me forcë aplikacionet që nuk reagojnë në iPhone dhe iPad

Largoni me forcë aplikacionet në iPhone dhe iPad

Edhe pse iOS është krijuar për të drejtuar pajisjen tuaj në mënyrë sa më efikase, do të hasni në aplikacione të caktuara që nuk reagojnë ose refuzojnë të sillen mirë në iPhone tuaj.

Në rast se një aplikacion nuk reagon, dihet se dalja me forcë e aplikacionit di të zgjidhë probleme si mosreagimi dhe të pastrojë defektet e vogla.

Një arsye tjetër për të hequr dorë nga aplikacionet do të ishte në rast të aplikacioneve të caktuara si Facebook dhe Skype që mund t’ju ​​befasojnë nga sasia e kohës që ata shpenzojnë në aktivitetet në sfond.

Kur të mos detyroheni të hiqni dorë nga aplikacionet

Përkundër besimit popullor, heqja dorë nga aplikacionet nuk është gjithmonë e dobishme në përmirësimin e jetës së baterisë ose performuesit të pajisjes tuaj.

Rinisja e aplikacioneve nga e para vetëm do të përfundojë duke konsumuar më shumë energji dhe do të ngadalësojë pajisjen tuaj pasi aplikacionet duhet të përditësohen në plan të parë, para se të filloni t’i përdorni ato.

Prandaj, Aplikacionet për Ndalimin e Forcave duhet të drejtohen vetëm kur ekziston një nevojë absolute për të ndaluar plotësisht funksionimin e një aplikacioni në pajisjen tuaj.

Largoni me forcë aplikacionet që nuk reagojnë në iPhone dhe iPad

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të detyruar të hiqni dorë nga aplikacionet që nuk reagojnë në iPhone dhe iPad tuaj.

1 Klikoni dy herë mbi Në shtëpi butoni, kjo do të hapë ekranin me shumë detyra

2 Gjeni Aplikacion që dëshironi ta mbyllni me forcë – Mund t’ju duhet të rrëshqisni majtas ose djathtas

3 Pasi të gjeni aplikacionin, rrëshqitni lart mbi Aplikacion kartë për të mbyllur me forcë aplikacionin.

Mbyllni me forcë aplikacionin në iPhone

Largoni me forcë Aplikacionet që nuk reagojnë duke fikur pajisjen tuaj

Në rast se e gjeni veten të mbërthyer në aplikacion dhe është bërë i papërgjegjshëm, mund ta detyroni të dilni nga aplikacioni duke përdorur hapat e mëposhtëm.

1 Me aplikacionin ende të hapur/të ngrirë, mbani të shtypur Butoni i energjisë derisa të shfaqet ekrani Slide to Power Off (Shih imazhin më poshtë)

Fikni rrëshqitësin në iPhone

2 Tani, rrëshqit gishtin nëpër rrëshqitësin për të fikur pajisjen tuaj

Tani, ndizni pajisjen tuaj dhe provoni të hapni aplikacionin për të parë nëse problemi ende vazhdon.

Këshillë: Në rast se aplikacioni është akoma në prishje, provoni ta fshini aplikacionin nga iPhone juaj dhe pastaj riinstaloni përsëri.

Dilni nga Aplikacionet që nuk reagojnë në iPhone dhe iPad

Në rast se nuk doni ta lini me forcë aplikacionin, mund të anashkaloni aplikacionin që nuk reagon dhe prapë të ktheheni në ekranin bazë duke përdorur hapat e mëposhtëm.

1 Ndërsa jeni në aplikacionin që nuk përgjigjet, mbani të shtypur Butoni i energjisë, derisa të shihni ekranin Slide to Power Off

2 Tjetra, mbani të shtypur Butoni i shtëpisë, derisa të shihni ekranin tuaj fillestar.

Të lidhura

  1. Si të parandaloni fshirjen e aplikacioneve në iPhone ose iPad

[ad_2]

Source https://www.techbout.com/force-quit-unresponsive-apps-iphone-ipad-16148/